O nouă obligaţie pentru şoferii români. Mare atenție! Cine refuză, poate fi sancţionat dur. Vezi despre ce este vorba


Polițiștii locali vor avea mai multe atribuții, inclusiv în trafic. Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 7 decembrie, legea care, printre altele, dă dreptul poliției locale de a solicita informații despre șoferii care au circulat cu mașinile altora. 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat miercuri legea prin care şoferii sunt obligaţi să ofere datele lor de identificare şi mai ales ale proprietarilor maşinilor, în cazul în care nu sunt ei aceştia, către poliţiştii locali. Astfel, nu doar Poliţia Rutieră, cum se întâmpla până acum, ci şi Poliţia Locală poate solicita aceste informaţii în trafic. De menţionat este faptul că doar poliţiştii locali care desfăşoară activităţi pe linie rutieră în acel moment pot solicita acest lucru.

Ce sancțiuni riscă șoferii dacă nu se supun controlului poliției locale

Scopul acestei modificări legislative este și reducerea abaterilor în trafic, în ceea ce privește oprirea, staționarea sau parcarea pe un loc neregulamentar. Refuzul de a comunica aceste informaţii către poliţişti, indiferent că aceştia sunt de la Poliţia Rutieră sau Poliţia Locală, poate fi considerat contravenţie. Iar sancţiunile pentru această abatere sunt mult mai mari decât cele pentru oprire, staţionare sau parcare neregulamentară. 


Comentarii Facebook