Boc: În 4 ani am putea avea un pasaj subteran prin Cluj-Napoca. Nu văd autostrăzi suspendate

 

Pe sub Cluj-Napoca ar putea fi funcțional un pasaj subteran în circa 4 ani de zile, a anunțat primarul Emil Boc. 

 

Edilul a fost întrebat când va fi pietonalizat centrul Clujului, în special Bulevardul Eroilor, spunând că numai în momentul când va fi terminat pasajul subteran.

 

Eroilor va deveni pietonală când vom avea alternativă la transportul care tranzitează zona centrală. Nu o să văd peste catedrală o autostradă zburătoare de-a lui Oprescu (primarul general al Capitalei). Noi nu avem asemenea lucruri în cap. Nu ai cum să faci într-un oraș medieval autostrăzi suspendate. 

 

Ceea ce am propus și este în lucru este un studiu de prefezabilitate, pentru realizarea unui pasaj subteran din zona strada Petru Maior - Primărie și până la Regionala CFR Cluj, cu ramificații spre Gară și Calea Turzii, cu parking subteran în zona centrală. Astfel, traficul de tranzit va merge pe dedesubt, iar la suprafață va rămâne numai transportul în comun și zonă pietonală. Va fi posibil să se întâmple în următorii patru ani, din fonduri europene. Aștept însă rezultatul studiului de prefezabilitate făcut de experți. 

 

Va fi o grosieră estimare de cost și, dacă va fi viabilă, va intra în dezbatere publică și apoi la studiul de fezabilitate. Proiectul ar putea fi finanțat din fonduri europene, în exercițiul 2014 - 2020. Atunci putem să vorbim. Ce frumos ar fi ca toată zona din preajma catedralelor din Cluj-Napoca să fie pietonală. Și la cea Catolică și la cea Ortodoxă să fie zonă pietonală”, a spus Emil Boc.

Comentarii Facebook