Andrei Marga l-a comparat pe Basescu cu Mussolini


Ministrul desemnat la externe, Andrei Marga, l-a comparat pe Basescu cu Mussolini.

"Vom respecta toti Constitutia. Evident, nu suntem oameni necunoscuti, am fost coleg in doua guverne cu dansul, ordinea de la sedintele de guverne ne punea in mod fatal unul langa altul. Am discutat de multe ori, nu e o problema", a spus Marga.

Ministrul a mai aratat ca Basescu a fost prost sfatuit de consilieri: "I-am spus si dupa instalare ca si-a luat consilieri care il vor trimite intr-un unghi mort, ceea ce s-a si intamplat. I-am mai spus ca sunt gresite optiunile si in alte domenii".

Marga a vorbit si despre comparatia dintre Mussolini si Basescu: "Comparatia cu Mussolini nu e facuta in ideea ca el ar fi cititor de Mussolini sau ca Basescu ar urma linia lui Mussolini. Nu asta e problema. Problema este ca, daca ne uitam cu luciditate si comparam documente, masurile luate in contextul crizei sunt aidoma cu cele luate in vremea lui Mussolini: reducerea unei camere a parlamentului Mussolini a propus-o, pentru ca dorea sa ii reduca pe socialisti. Taieri prin desfiintarea de scoli si licee, reducerea efectivului de profesori, trimiterea rapida in pensii a catorva sute de profesori. Sau folosirea dosarelor, fie dosare legate in cazul nostru de servicii de informatii, fie dosare de alta natura, ca instrument de tinere in frau a unor politicieni sau de controlare a lor sau de eliminare a lor din viata politica".

Comentarii Facebook