Boc ar vrea ca Clujul să investească banii locali în școli, grădinițe și chiar un Aquapark în comunele din jurul orașului


Emil Boc continuă să discute foarte aprins despre noua Lege a zonelor metropolitane, care ar permite Clujului, dar și altor orașe mari, să se dezvolte.

Boc a spus în cazul Clujului că această zonă metropolitană ar putea include comunele din primul inel: Florești, Baciu, Apahida, Chinteni, Ciurila, Feleacu și chiar Gilăul. Aici ar urma să fie stabilite politici urbanistice și de dezvoltare comune, pentru a nu se ajunge ca să apară cartiere de blocuri fără creșe, grădinițe și școli, iar toți părinții să vină în Cluj-Napoca pentru aceste lucruri. 

Întrebat de moderatorul emisiunii, dacă Cluj-Napoca ar putea investi bani în acest comune pentru a face grădinițe, școli sau chiar un aquapark, Boc a spus că: ”Această lege ar putea permite, dacă se aprobă de consiliul local, ca să finanțăm investiții în alte comune, de la parc, la creșă (n.red. la Aquapark). Când ai posibilitate legală, poți face orice investiții necesare oamenilor. Noi acum nu putem acoperi financiar aceste investiții, numai prin mecanisme foarte complicate. E firesc să fie așa pentru că nu se oprește Clujul la Polus”. 

Comentarii Facebook