Boc: Lumea vrea să vină la Cluj, pentru că suntem serioși. Facem parcuri și nu blocuri!


Primarul Emil Boc plănuiește să împrăștie în toată țara modelul de bune practici, pe care l-a dezvoltat la Cluj și să facă din România locul în care să îți dorești să trăiești.

Edilul vrea ca peste tot să se facă o reformă și zone de locuit să respecte niște reguli unitare. 

Noi am început să facem reforma asta de jos în sus, dar unele lucruri nu le putem face. Nu putem să îi spunem și investitorului din Baciu, Florești și Apahida că trebuie să respecte aceleași reguli urbanistice, aceleași rigori și condiții ca la Cluj-Napoca. 

Primarii trebuie să aibă acest instrument pentru a impune și a garanta oamenilor că la 15 minute de mers pe jos de bloc să aibă toate facilitățile: creșă, școală, parc, centru de cartier. Să ai drumuri de 8 - 16 metri, în funcție de bulevardele mari. Să ai portabilitatea arterelor. Să nu construiești, dacă nu există aceste facilități. Să nu construiești, dacă conducta de apă, gaz, canalizare nu este dozată pe nivelul corespunzător. Pentru că se mută acolo și cel de la etajul 7 nu va mai avea apă, pentru că a fost dozată prost utilitatea legată de conducta de apă etc.

Dacă nu impunem o dată aceste lucruri în toată țara, dar măcar aici la Cluj, unde locuim, va scădea calitatea vieții. Eu nu vreau să coborâm sub nicio formă calitatea vieții. Lumea este doritoare să vină la Cluj, în Ardeal, pentru că au văzut că suntem oameni serioși, noi construim blocuri… pardon parcuri și nu blocuri. (Moderator: Dar și blocuri se construiesc). Stați un pic. Nu trebuie să oprim construcția și dezvoltarea orașului! Am spus că trebuie făcut totul, dar cu măsură. Acum trebuie să facem și parcuri, nu numai blocuri. 

La Expo Transilvania nu sunt blocuri de 12 - 14 etaje, ci va fi un parc. În Zorilor nu vor fi blocuri, ci va fi parc. Ne-am luptat în instanță și am fost în 50 de termene de instanță”, a explicat Emil Boc la o emisiune online. 

Primarul susține că prin legea zonelor metropolitane s-a putea face acest lucru foarte ușor.  

Boc ar vrea ca Clujul să investească banii locali în școli, grădinițe și chiar un Aquapark în comunele din jurul orașului

Creșterea calități vieții atrage după sine și prețuri foarte mari la apartamente, care încep de la 2000 de euro mp.

Turnul din Mănăștur are prețuri cât două apartamente pe malul mării, în Dubai


Comentarii Facebook