Băsescu, cel mai nepopular politician. Sondaj Public Affairs

 

Conform unui sondaj realizat de Public-Affairs, în perioada 3-5 decembrie, Traian Băsescu este cel mai nepopular politician român. 

 

Pe primul loc în ceea ce privește popularitatea este premierul Victor Ponta, 55,8%, iar la polul opus este șeful statului, Traian Băsescu, cotat cu 69,4% la favorabilitate negativă.

 

După Victor Ponta în top este primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu o popularitate de 39,7%, pe trei este preşedintele Senatului, Crin Antonescu, apreciat de 37,3% dintre cei intervievați. 

 

Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, se clasează pe locul patru cu 29,6%, urmat de Mihai Răzvan Ungureanu, preferat de 26,1% dintre români.

 

În ceea ce privește topul politicienilor nepopular, preşedintele Traian Băsescu conduce cu 69,4%, urmat de preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu, cu 57%, iar pe trei este Elena Udrea, care este antipatizată de 56% dintre respondenții sondajului..

 

Despre Traian Băsescu au o opinie favorabilă doar 12,3% dintre români, 12% despre Elena Udrea şi 11,4% despre fondatorul PP-DD, Dan Diaconescu.

 

Sondajul a fost realizat prin metoda CATI, pe un eşantion de 1234 de persoane.

Comentarii Facebook