Andrei Marga: Emil Boc ar trebui sa isi dea demisia si sa lase tara sa respire - VIDEO


Rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj profesorul Andrei Marga, a cerut, marti, 1 martie, demisia lui Emil Boc si a intregului sau cabinet pentru "criza profunda in care au adus tara".

"Romania este in cea mai grava criza din istoria ei moderna. Aceasta criza nu e efect al crizei internationale. Nici nu exista criza mondiala cum se spune la noi. Este o criza in diferite tari. Romania a aplicat cea mai gresita politica de combatere a crizei. Romania o duce cel mai rau la aceasta ora si nu se intrevad sanse de iesire din criza cu masurile actuale.

Pe cale de consecinta, cel mai bine ar fi pentru romani ca in mod rapid sa se schimbe guvernarea. Guvernarea este cea care da tonul unei tari. In definitiv dupa ce ai produs o criza grava, dupa ce nu poti scoate din criza si nu se poate scoate din criza tara cu strategiile si cu mintile care sunt.

Dupa ce totusi trebuie sa spunem ca a fost dusa cea mai necalificata garnitura la guvernare din istoria moderna a Romaniei, dupa toate acestea este cazul unei schimbari profunde. Astfe dincolo de afinitatile noastre clujene.

Ar fi un gest de reposabilitate ca Romania sa schimbe urgent puterea si sa lase populatia si tara sa respire
", a declarat rectorul Andrei Marga.

Intrebat daca premierul Emil Boc ar trebui saisi dea demisia, profesorul Marga a spus ca: "Ar trebui sa isi dea demisia multi, inclusiv el!".

Comentarii Facebook