Aeroportul Cluj a primit AJUTOR de la Consiliul Județean Cluj. Oleleu a fost ÎNFRÂNT

 

Consiliul Județean Cluj a aprobat pe ultima sută de metri proiectul de asociere pentru atragerea investiției de 70 de milioane de euro necesară implementării proiectului de transport intermodal la Aeroportul Cluj. 

 

De anul trecut, conducerea Aeroportului a atras atenția asupra necesității asocierii părților implicate în acest proiect: Consiliul Județean, Aeroportul Cluj, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale și CFR Călători. Proiectul de transport intermodal presupune unirea aeroportului cu transportul de marfă și călători prin stația CFR, dar pe cale rutieră. 

 

Neoficial, cel care se opunea acestui proiect era vicepreședintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, lucru nerecunoscut de acesta niciodată. 

 

Pentru că proiectul de finanțare trebuie depus la Comisia Europeană până în 26 februarie 2015 spiritele s-au încins, iar în ultimele două zile au fost ședințe pentru ședințe. Totul a culminat marți seara cu ședința extraordinară a CJ Cluj, pentru aprobarea asocierii. 

 

Ioan Oleleu a propus ca CJ Cluj să nu fie lider al asocierii, ci Aeroportul Cluj, lucru respins de consilierii județeni. Consilierii PNL au propus chiar ca Ioan Oleleu să semneze cererea de finanțare nerambursabilă din partea CJ Cluj, iar instituția să fie lider al asocierii ca unic acționar la Aeroportul Cluj.

 

Ioan Oleleu a acceptat, dar cu un amendament, să semneze ”dacă aparatul de specialitate al Consiliului Județean Cluj își dă avizul în privința proiectului”.

 

Acesta a fost momentul în care consilierul PSD, Dan Canta, și-a pierdut răbdarea la adresa colegului său de partid și a spus că deciziile în Consiliul Județean sunt luate de consilierii județeni, aleși de populație, iar angajații din CJ Cluj le pun în aplicare. Canta i-a mai atras atenția lui Oleleu că CJ Cluj trebuie să fie liderul asocierii pentru că are un alt statut în raport cu organismele europene. 

 

Discuțiile s-au calmat, iar consilierii au votat în unanimitate propunerea PNL Cluj se asociere și de mandatare a lui Ioan Oleleu să semneze cererea de finanțare.

 

Directorul Aeroportul Internațional Cluj, David Ciceo, a acuzat lipsa de implicare a conducerii CJ Cluj în rezolvarea acestei crize. VEZI VIDEO

Comentarii Facebook