Lovitură de teatru în proiectul de 70 de milioane de euro de la Aeroportul Cluj

 

Prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, a pus piciorul în prag în privința proiectului european de 70 de milioane de euro de ”Transportul intermodal - Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj”.

 

Depunerea dosarului la Comisia Europeană poate fi făcută până în 26 februarie, dar lipsește acordul instituțiilor care sunt implicate: Consiliul Județean Cluj, Primăria Cluj-Napoca, CFR Călători și Aeroportul Cluj. Acest acord lipsește, pentru că instituțiile preferă să se șicaneze.

 

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a convocat o întâlnire de urgenţă la sediul Instituţiei Prefectului – judeţul Cluj, azi, 24 februarie 2015, ora 1000, cu toţi şefii instituţiilor implicate şi liderii grupurilor politice din Consiliul Judeţean Cluj. 

 

Accesarea fondurilor europene pentru investiţii majore de interes public trebuie să rămână o prioritate a judeţului Cluj indiferent de simpatii/antipatii politice sau de relaţii interpersonale mai mult sau mai puţin apropiate”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Cluj. 

 

Surprinzător, deși acest acord de principiu putea fi dat încă de anul trecut de când conducerea Aeroportului Cluj l-a cerut, acum, cu două zile înainte de depunerea dosarului, ”toate partidele politice reprezentate în Consiliul Judeţean Cluj susţin acest proiect, iar pentru a mări şansele de câştig ale acestei finanţări europene de 60 milioane de euro, este nevoie de acordul de asociere de principiu, îndelung tergiversat, care va fi dezbătut într-o şedinţă de îndată a Consiliului Judeţean Cluj cel târziu până mâine 25.02.2015”.

 

Valoarea totală a proiectului pentru infrastructura de transport modal va fi de 71-72 milioane de euro din care finanţarea europeană va fi de 60 de milioane de euro.

Comentarii Facebook