Aderarea României la Schengen riscă o nouă amânare


Aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen ar putea fi amânată dincolo de luna martie 2013, aşa cum era planificată.

Potrivit unor surse diplomatice de la Bruxelles, citate de site-ul Novinite.com, decizia politică privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen ar mari şanse să fie amânată dincolo de martie 2013, potrivit realitatea.net.


La 7 martie, miniştrii de Interne din cadrul Uniunii Europene se vor întâlni în primul consiliu sub preşedinţia irlandeză. Tot atunci ar urmă să fie discutată şi candidatura României şi a Bulgariei la Schengen.

Din cauza opoziţiei unor ţări din UE, în special a Olandei, acest lucru s-ar putea schimba, a informat postul de radio naţional din Bulgaria, citând surse de la Comisia Europeană.

Situaţia politică complicată din România ar putea fi de această dată responsabilă de o nouă amânare, afirmă site-ul Novinite.com.

Extinderea Schengen, afirmă presa bulgară, nu pare să se numere printre priorităţile UE, de când Irlanda a preluat preşedinţia.

Comentarii Facebook