Boc l-a învins pe Ponta: Premierul IMPUNE majorarea taxelor locale numai din 2014

 

Primarul Emil Boc a precizat că guvernul va analiza în ședința de miercuri, 9 ianuarie, o ordonanță prin care autoritățile locale să fie lăsate să decidă dacă majorează sau nu taxele locale în 2013.

 

Vestea proastă a noii ordonanțe este că, din 2014, taxele vor fi majorate cu 16%.

 

Noua ordonanță consacră majorarea cu 16% a taxelor locale din 2014. Autoritățile locale pot stabili în 2013 dacă majorează sau nu taxele locale cu 16%. Pentru anul 2014, taxele vor fi majorate cu 16%.

 

Dacă ordonanța de guvern este adoptată astfel, mâine voi convoca Consiliul Local și vom avea două hotărâri: una de majorare a taxelor locale cu 16%, iar apoi una de micșorare cu 16%”, a precizat Emil Boc. 

 

Primarul a mai declarat că premierul și-a dat seama că ”viața bate discursul. A trecut euforia alegerilor când Ponta a promis că emite o ordonanță de urgență prin care autoritățile locale să stabilească dacă majorează sau nu taxele locale cu 16%, conform Codului Fiscal. Au venit cei de la Ministerul Finanțelor și i-au spus că nu sunt bani la buget. Noua ordonanță prevede că primăriile pot decide să nu majoreze taxele locale numai în 2013 și să le mențină la nivelul anului 2012. Din 2014, taxele vor crește”, a mai spus Emil Boc.

 

Conform Codului Fiscal, o dată la 3 ani taxele locale trebuie majorate cu 16%, conform cu rata inflației.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Guvernul a adoptat ordonanța prin care autoritățile locale sunt lăsate să decidă dacă taxele vor fi majorate în 2013 cu 16%, conform ratei inflației.

Comentarii Facebook