Acces gratuit la internet in 37 de biblioteci publice din judetul Cluj


Clujenii au acces la internet gratuit in bibliotecile publice din judetul Cluj prin programul Biblionet, initiat de Biblioteca Judeteana "Octavian Goga" Cluj.

In etapa a treia a programului au fost incluse 17 biblioteci comunale din Apahida, Baciu, Chinteni, Ciucea, Cuzdrioara, Dabaca, Fizesu Gherlii, Frata, Gilau, Girbau, Iclod, Margau, Mica, Mintiu Gherlii, Savadisla, taga si Biblioteca Municipala Turda - Filiala Oprisani.

Pana acum 20 de biblioteci din judetul Cluj, din Turda, Dej, Gherla, Huedin, Campia Turzii, Aiton, Borsa, Camarasu, Catcau, Chiuiesti, Jucu, Luna, Maguri Racatau, Mihai Viteazu, Negreni, Mociu, Poieni, Recea Cristur, Sacuieu si Sandulesti au beneficiat deja de o finantare de 654.688 lei, constand in echipamente de ultima generatie, software si cursuri pentru bibliotecari.

Programul Biblionet are o durata de cinci ani si faciliteaza accesul gratuit al publicului larg la informatie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne in Romania.

Prin intermediul Programului Biblionet urmeaza a fi realizata in bibliotecile publice din judetul Cluj o retea de centre dotate cu calculatoare si alte echipamente IT care vor facilita accesul publicului la informatie, beneficiind de bibliotecari instruiti pentru a oferi publicului servicii noi si moderne in acord cu cerintele de informare ale secolului 21.

La nivel national 566 de biblioteci vor intra in program incepand cu toamna acestui an, ridicand la peste 1400 numarul total de biblioteci partenere ale Biblionet in toate cele 41 de judete ale tarii si in municipiul Bucuresti.

Comentarii Facebook