Senatorul PNL Marius Nicoara cere interventia Guvernului pentru rezolvarea crizei medicamentelor de la Cluj

Senatorul PNL Marius Nicoara a cerut Guvernului sa intervina pentru rezolvarea cat mai urgenta a crizei medicamentelor de la Cluj.

 

"Casa de Asigurari de Sanatate Cluj anunta pe 1 august a.c. epuizarea plafonului pe intreg anul 2011, plafon aferent decontarii retetelor compensate si gratuite. Din acest moment farmaciile nu mai pot elibera retete compensate sau gratuite, iar daca o fac, o fac pe proprie raspundere. (...) Ironia face ca aceasta criza in interiorul CAS sa vina tocmai cand Guvernul a aprobat memorandumul de introducere a "cosului de solidaritate", pentru aceiasi pensionari, care vor face cozi inutile la usa farmaciilor", sustine senatorul liberal intr-un comunicat de presa.

 

"Condamn public faptul ca s-a trenat scandalul CAS – farmacisti si CAS – medici, fara a se gasi solutii, ca managementul defectuos, tolerat de aceasta guvernare incompetenta, a impins lucrurile pana aici si ca acum se trece la formulari de genul: "eliberati retete pe proprie raspundere". Unde este conducerea CAS in toata aceasta criza? Ce fac responsabilii din Ministerul Sanatatii si ministrul insusi in afara de a inchide spitale si a taia diverse cheltuieli – bani care, insa, nu se regasesc in alta parte si nu se observa vreo imbunatatire in sistem? De ce de aceasta data nu se recurge la rezerva statului, atat de accesata atunci cand e vorba de acordare de fonduri primarilor PDL", mai spune parlamentarul clujean.

 

Marius Nicoara a cerut interventia Guvernului pentru rezolvarea crizei medicamentelor.

Comentarii Facebook