150 de clujeni care lucrau la Sala Polivalenta, concediati dupa sistarea lucrarilor! Cine e de vina? VIDEO


Muncitorii care lucrau pe santierul Salii Polivalente au ramas fara un loc de munca, dupa ce lucrarile au fost sistate ca urmare a procesului castigat in instanta de firma ACI. Informatia a fost prezentata in emiiunea Stiri de Cluj LIVE.

Firma CON-A, care a castigat licitatia facuta de Primarie si care a executat pana acum 65% din lucrare, a fost instiintata ca proiectul se sisteaza in urma sentintei Tribunalului Cluj, care a dispus reluarea procedurii de atribuire a licitatiei.

Sentinta avantajeaza firma ACI, care a pierdut licitatia si care a avut o oferta de 21 de milioane de euro, fata de 12 milioane cate a fost oferta castigatoare. Sentinta s-a bazat pe o expertiza, care spune ca de suma oferta de CON-A se poate construi numai o hala industriala.

"S-a depus marti recursul. Noi am atacat atat ignorarea unor texte de lege, dar mai ales expertiza. Marea greseala, si este si parerea colegilor din Primarie, consta in expertiza aceasta.

Ati dat dvs. o stire zilele trecute in care ati prezentat situatia salii de sport de la Debrecen, care are un pret pe scaun la fel ca si cel de la Cluj si care nu este o hala industriala. S-au facut cateva precizari in motivele de recurs, dar m-a durut ca sunt oameni care au putut pune asa ceva pe hartie. Pentru ca a spune ca nu se poate construi la acest pret nu a fost o afirmatie cu caracter tehnic, ci politic sau artistic.

 

Tribunalul Cluj nu crede ca Sala Polivalenta poate fi construita cu 12 milioane de euro! Ungurii au ridicat o astfel de "bijuterie" EXCLUSIV

 

In motivele de recurs, depuse de Primarie, se spune ca unul dintre expertii care s-au pronuntat nu era abilitat sa faca aceasta expertiza. Era expert, dar nu pe aceasta procedura. Ei s-au pronuntat in privinta achizitiei publice in conditiile in care nu au nicio calificare din acest punct de vedere, decat strict tehnic, pentru ca sunt ingineri. Intr-o expertiza judiciara trebuie sa fii profesionist. Sa speram ca au gresit si sa nu fie altceva.

In 20 aprilie este un alt termen strict pe problema sistarii lucrarilor. Vrem sa stim daca in acest moment pot fi continuate lucrarile sau trebuie sistate, pentru ca recursul mai dureaza cateva luni si speram sa castigam ca sa nu stam cu santierul blocat", a explicat Radu Moisin, primarul Clujului.

Edilul a mai spus ca intre timp cei 150 de muncitori de pe santierul Salii Polivalente au fost concediati.

"CON-A a dus doua macarale pentru a nu plati chirie pe ele, cateva mii de euro. Erau 150 de oameni care si-au pierdut locurile de munca. Nu stiu daca au fost trecuti in somaj sau redirectionati. Cand reprezentantii firmei CON-A au venit la Cluj au spus ca nu au solutie pentru toti, dar ar trebui intrebati ei, desi in Cluj-Napoca nu pot fi redirectionati pentru ca nu au santiere", a mai spus Radu Mosin.

Primarul nu a contestat decizia Tribunalului Cluj. "Eu nu m-as lega de respectivul judecator pentru ca el nu a facut decat sa ia in calcul expertiza, iar daca noi vom castiga in instanta ne vom indrepta impotriva firmei ACI", a mai spus Radu Moisin.

El a explicat ca diferenta dintre cele doua oferte, ale ACI si CON-A, este de 9 milioane de euro, bani suficienti pentru a construi 9 gradinite de la zero.

Comentarii Facebook