VIDEO - Un tren plin cu blindate, trimise pe frontul din Ucraina, a fost filmat în tranzit prin România


Pe rețelele de socializare din Rusia și Ucraina au fost difuzate în ultimele două zile imagini dintr-o gară din România prin care trece un tren încărcat cu blindate.

Potrivit relatărilor de pe rețelele de socializare, în România a fost văzut un tren care transporta 42 de vehicule blindate BMC Kirpi de fabricație turcă, destinate Forțelor Armate ale Ucrainei.

E doar unul dintre transporturile de armament pentru Ucraina care tranzitează țara noastră de la începutul invaziei ruse, în februarie anul trecut. Nu există date oficiale despre aceste transporturi, iar Rusia a acuzat de mai multe ori în ultimele 10 luni România că e unul dintre centrele importante de depozitare și livrare a ajutoarelor militare pentru Ucraina, notează Libertatea

Miercuri, 4 ianuarie, reprezentanții oficiali ai aliaților Ucrainei în lupta acesteia împotriva ocupației ruse au exprimat mai multe poziții legate de ajutoare trimise spre Kiev. Franța va oferi Ucrainei tancuri cu roți AMX-10RC și vehicule blindate Bastion. Președintele Macron a făcut o astfel de promisiune într-o conversație cu omologul său Volodimir Zelenski.

Kiril Budanov, șeful Serviciilor Secrete ucrainene, a spus că în viitorul apropiat Ucraina se așteaptă la livrări de vehicule de luptă Bradley ale infanteriei americane. „Le așteptăm, le așteptăm foarte mult. Acest lucru va crește semnificativ capacitatea de luptă a unităților noastre”, a spus șeful informațiilor ucrainene.

Tot miercuri, președintele SUA, Joe Biden, a răspuns afirmativ la întrebarea dacă se ia în considerare transferul vehiculelor de luptă Bradley în Ucraina.

Sursa foto: Captură video

Comentarii Facebook