FOTO - Raport al poliției austriece: Românii, pe locul 3 în topul traficanților care duc migranți în Austria


Într-un bilanț realizat pe anul 2022 al traficului de migranți clandestini prezentat de poliția din Austria, românii se află pe locul al treilea, după sirieni și turci, și la egalitate cu ucrainenii, ca număr de persoane trecute ilegal peste graniță în Austria, informează Kronen Zeitung

Peste 100.000 de migranți care au intrat ilegal în Austria au fost reținuți în 2022 și au fost identificați 687 de traficanți de persoane, majoritatea fiind arestați. Potrivit raportului poliției, cei mai mulți traficanți sunt din Siria (99), Turcia (69), România (52) și Ucraina (52). De asemenea, printre traficanții arestaţi se numără și 32 de cetăţeni austrieci și tot atâția moldoveni.

Există mulți tineri printre traficanții ucraineni și mulți sunt folosiți ca șoferi. Unii au simțit afacerea”, a explicat Gerhard Tatzgern, șeful operațiunilor de combatere a contrabandei la Oficiul Federal de Poliție Criminală.

numere austria.PNG

Poliția dă în raport și exemplul unui traficant român de persoane care a dus în mai multe țări din Europa 36.000 de migranți clandestini, până a fost prins în Austria anul trecut, potrivit Ziarulromanesc.at. Acesta pusese bazele unei rețele de trafic internațional care a fost destructurată în mai 2022, scrie Heute.

Raportul poliției austriece mai arată că traficanții au profitat anul trecut de războiul din Ucraina, explicând potenţialelor victime că niciodată nu a fost atât de uşor să ajungă în Europa, deoarece nu mai există controale.

romani traficati.jpg

Austria a blocat, pe 8 decembrie 2022, accesul României și Bulgariei în spațiul Schengen, invocând problema migrației clandestine și necesitatea securizării granițelor externe ale UE. „Nu va exista nicio extindere Schengen cât timp frontiera externă nu e protejată”, a declarat cancerlarul austriac, Karl Nehammer, la trei zile după veto-ul de la Bruxelles. 

Sursa foto: Consiglio della Provincia Autonoma di Trento

Comentarii Facebook