VIDEO - Șeful unui spital mobil din Ucraina le-a cerut medicilor subalterni să îi castreze pe soldații ruși ce vor fi capturați


Șeful unui spital mobil aflat în zona de război din estul Ucrainei a declarat într-un interviu acordat unui post de televiziune local că le-a ordonat medicilor să castreze toți militarii ruși capturați, potrivit Daily Mail.

Am fost mereu un mare umanist și am spus că, dacă un om este rănit, nu mai este inamic ci un pacient. Dar acum le-am dat ordin strict să castreze toți rușii capturați, pentru că sunt niște gândaci de bucătărie, nu sunt oameni”, a spus medicul Gennadiy Druzenko pentru Ucraina TV.

Din 2014, aproximativ 500 de medici au lucrat la spitalul mobil al lui Druzenko. De meserie avocat, el a înființat un primul spital mobil care desfășoară medici și asistenți civili voluntari în zona de conflict din apropierea republicilor separatiste din estul Ucrainei.

Rușii vor muri aici. Mori in numar mare. Cei care [vin aici] își vor aminti de coșmarul de care au avut parte pe pământul ucrainean — așa cum germanii își amintesc de Stalingrad”, a mai spus Gennadiy Druzenko.

Comisia de Investigații din Rusia a deschis un dosar penal privind aceste comentarii, ceea ce înseamnă că, dacă Druzenko este capturat, va fi judecat în conformitate cu legea rusă. Comisia este condusă de Alexander Bastrykin, un fost coleg de facultate al lui Vladimir Putin. Rusia ar urma să îl plaseze pe Druzenko pe lista persoanelor date în urmărire internațională.


Comentarii Facebook