Joi 18 August

VIDEO - Românii dați dispăruți în urma prăbușirii unui ghețar în Italia, au fost găsiți. Cei trei nu se aflau printre cei prinși de avalanșă


Printre turiștii dispăruți în urma prăbușirii ghețarului Marmolada din Italia s-ar afla și un grup de români, potrivit agenției ANSA. În urma prăbușirii, șase persoane au murit, nouă sunt rănite și 16 sunt date dispărute. 

Bilanțul provizoriu al prăbușirii ghețarului Marmolada din Italia este de șase morți, nouă răniți și 16 persoane dispărute, a confirmat pentru agenția italiană de presă Gianpaolo Bottacin, consilier regional pentru protecție civilă din Veneto. „Situația evoluează și este dificil, în acest moment, să dăm o explicație precisă a ceea ce s-a întâmplat”, a declarat acesta, notează mediafax.ro

Patru dintre cele șase victime au fost identificate. Trei dintre acestea sunt cetățeni italieni, iar a patra este de naționalitate cehă. Un bărbat și o femeie urmează să fie identificați. Printre cei dispăruți se numără italieni, germani, cehi și români, notează ANSA.

Desprinderea, potrivit primelor informații ale Salvării Alpiniste, s-a produs în apropiere de Punta Rocca, de-a lungul traseului de ascensiune al rutei normale spre vârf. Chiar sâmbătă, pe Marmolada, a fost atins un record de temperatură, cu aproximativ 10 grade pe vârf.

Parchetul din Trento a deschis un dosar penal în acest caz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
UPDATE: 
Ministrul Afacerilor Externe român a transmis, luni la amiază, că cei trei români dați dispăruți de familie, în urma prăbușirii ghețarului din Italia sunt în siguranță și nici nu au fost implicați în prăbuşirea gheţarului Marmolada în Munţii Dolomiţi.

Se pare că turiștii români ar fi fost cazați în această perioadă într-o locație fără acces la mijloace de comunicație (rețea de telefonie mobilă și conexiune la internet). MAE precizează că nu mai sunt, în prezent, alte solicitări sau semnalări privind dispariția altor cetățeni români.

Potrivit informațiilor preliminare obținute de la autoritățile italiene, până la acest moment, printre persoanele afectate nu au fost identificați cetățeni români. MAE precizează că procedurile de identificare a victimelor sunt în desfășurare, iar activitățile de căutare a persoanelor dispărute au fost suspendate temporar, pe fondul condițiilor meteorologice care nu permit accesul echipelor de salvatori în condiții de siguranță”, a informat MAE.

Comentarii Facebook