Miercuri 24 Aprilie

VIDEO - Regele Angliei, Charles al III-lea, atacat cu ouă în timpul unei vizite în oraşul York. Protestatarul a fost reţinut


Un bărbat din Marea Britanie a fost reținut de poliție, după ce a aruncat cu ouă înspre Regele Charles al III-lea și către Regina Consoartă, Camilla, relatează BBC. A fost auzit strigând: „Țara asta a fost construită pe sângele sclavilor!”, chiar după ce a aruncat cu ouă. 

Protestatarul a fost reținut în timp ce o mulțime de oameni s-a adunat la Micklegate Bar, intrarea tradițională regală din oraș, pentru a saluta cuplul regal.  Printre britanicii pașnici care s-au adunat pentru a-i vedea pe cei doi membri ai familiei regale s-a strecurat și manifestantul care a fost auzit strigând: „Țara asta a fost construită pe sângele sclavilor!”, după ce a aruncat cu ouă înspre cuplul regal. 

Alți oameni din mulțime au început să scandeze „Dumnezeu să-l salveze pe rege” și „Rușine să-ți fie” către protestatar.

Cuplul regal era întâmpinat de liderii orașului când ouăle au fost aruncate. Totuşi, ouăle nu l-au nimerit pe rege și regina consoartă. Regele Charles a părut neliniștit de situaţie, chiar dacă a continuat să salute mulțimea prezentă.

Regele și Regina Camilla vizitează York pentru a dezvălui o statuie a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a la York Minster, prima care a fost instalată de la moartea ei.


Comentarii Facebook