VIDEO - Primele imagini cu avionul Antonov 225 Mriya, distrus în Ucraina de bombardamentele rușilor - FOTO


Pe rețelele de socializare au apărut primele imagini video cu ce a mai rămas din cel mai mare avion din lume. Antonov 225 Mriya.

Avionul a fost distrus duminică în urma unor bombardamente pe Aeroportul Antonov din localitatea Hostomel, de lângă Kiev, unde aparatul se afla la reparat.

Antonov 225, cel mai mare avion din lume, a fost distrus duminică, 27 februarie, în urma unor bombardamente care au avut loc pe Aeroportul Antonov, de lângă Kiev.

Cel mai mare avion din lume, Antonov AN-225, a fost distrus în timpul invaziei Ucrainei de către Rusia, au declarat autoritățile ucrainene

Aeronava, numită „Mriya” sau „vis” în ucraineană, se afla în reparație într-un hangar în aer liber de pe aeroportul Hostomel, la nord-vest de Kiev, capitala Ucrainei, când ar fi fost atacată și distrusă de forțele ruse invadatoare.

"Ocupanţii ruşi au distrus nava amiral a aviaţiei ucrainene - legendarul An-225 Mriya. S-a întâmplat pe aerodromul Antonov din Hostomel, lângă Kiev", a precizat Ukroboronprom pe pagina sa de Facebook, conform Reuters.

Forțele ruse susțin că au capturat aerodromul Hostomel după un atac de vineri, 25 februarie, care a lăsat în flăcări hangarul care conținea AN-225, potrivit Sistemului NASA de Informații privind incendiile pentru managementul resurselor, care utilizează imagini din satelit pentru a urmări incendiile din întreaga lume.

Aeroportul, care a fost scena unor lupte grele joi, 24 februarie, a fost confiscat viner, 25 februarie, de armata Rusiei după ce forțele aeriene ruse au aterizat acolo cu 200 de elicoptere, ucigând peste 200 de militari aparținând forțelor speciale ucrainene” a declarat Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, conform publicației Live Science.

Război în Ucraina: Reparațiile avionului Antonov ar putea costa 3 miliarde de dolari

Compania Antonov, care a folosit aeronava pentru a transporta mărfuri grele din 2001, a scris pe Twitter că nu poate verifica „starea tehnică” a aeronavei până când aceasta nu va fi „inspectată de experți”, dar Ukroboronprom, corporația de stat de apărare a Ucrainei , care conduce compania Antonov, a declarat că AN-225 este pierdut,  într-un comunicat de duminică, 27 februarie.

Ukroboronprom estimează că ar putea costa mai mult de 3 miliarde de dolari și cinci ani pentru a restaura avionul distrus, dar compania a promis că toate costurile vor fi acoperite de guvernul rus.

Comentarii Facebook