Putin vrea să „ascundă adevărul sub preș”. Rusia adoptă o lege care va pedepsi cetățenii pentru divulgarea informațiilor despre armata rusă


Rușii vor fi pedepsiți pentru „falsuri” despre activitățile armatei ruse și pentru apeluri de a împiedica folosirea trupelor ruse „pentru menținerea păcii”. Acest lucru este relatat de agenția de presă rusă RIA Novosti.

Vineri, 4 martie, Duma de Stat a Federației Ruse a adoptat o lege care incriminează falsurile cu privire la acțiunile forțelor armate ruse. Deci, pentru „informații false distribuite cu bună știință” cetățenii vor suporta  o amendă de 0,7-1,5 milioane de ruble sau până la 3 ani de închisoare, notează unian.net

Dacă informațiile false sunt distribuite de autorități publice sau un grup „cu crearea artificială a dovezilor false, motivate de ură și dușmănie”, amenda va fi de 3-5 milioane de ruble sau până la 5-10 ani de închisoare.

Pentru falsuri care „au cauzat consecințe grave” pedeapsa este de la 10 la 15 ani de închisoare.

De asemenea, de astăzi rușii vor fi pedepsiți pentru apeluri directe la încetarea războiului. Autoritățile amenință să aplice o amendă de la 100.000 la 300.000 de ruble sau până la 3 ani de închisoare pentru îndemnurile menite să împiedice folosirea trupelor ruse „pentru a proteja interesele Rusiei, pentru a menține pacea și securitatea sau pentru discreditarea unei astfel de folosiri”. 

Sprijinul pentru sancțiunile anti-ruse va fi, de asemenea, pedepsit. Cei care au fost deja aduși la răspundere administrativă pentru acest lucru riscă o amendă de până la 0,5 milioane de ruble sau până la 3 ani de închisoare.

Comentarii Facebook