VIDEO - Pelerinajul de la Șumuleu Ciuc: Peste 160 de participanți au avut nevoie de îngrijiri medicale


166 de persoane au avut nevoie de asistență medicală, sâmbătă, 4 iunie, la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc, acestea primind îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele de Serviciu de Ambulanță Județean și de la paramedicii SMURD. 

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat că, în cele cinci corturi medicale ale serviciului, au fost trataţi 126 de pacienţi, cele mai întâlnite cazuri, respectiv 29, fiind de hipertensiune arterială. De asemenea, s-au înregistrat şi 23 de traumatisme minore, dar şi 17 cazuri de lipotimii, din cauză că sâmbătă, la Miercurea-Ciuc, a fost destul de cald.

Peter Szilard: „Am avut 126 de pacienți, dar cazurile nu au fost grave”

Echipajele Serviciului de Ambulanţă au mai acordat asistenţă medicală în mai multe cazuri de deshidratare, cefalee, colici abdominale sau muşcături de căpuşe.

Dr. Peter Szilard a punctat faptul că, din cei 126 de pacienţi trataţi în corturile medicale ale SAJ Harghita, doar doi au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea-Ciuc. „Am avut 126 de pacienți, dar cazurile nu au fost grave. Ne-am pregătit bine, știam că, dacă va fi vreme frumoasă, atunci hipertensiunile și lipotomiile vor predomina, așa cum s-a și întâmplat”, a declarat acesta.

Le mulţumesc pelerinilor că au fost bine pregătiţi, pentru că fie au avut umbrele, fie au consumat lichide, iar bolnavii cronici şi-au luat tratamentul pentru boli, de aceea munca noastră a fost uşoară”, a mai spus bărbatul.

Și la corturile medicale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita au fost tratați 39 de pacienți, patru dintre aceștia fiind transportați la spital.

Sursa Foto/Video: ISU Harghita

Comentarii Facebook