FOTO - Aventura-record a unui japonez de 83 de ani. Bărbatul a traversat iar Pacificul, la 6 decenii după fuga plină de pericole în SUA


Un japonez de 83 de ani a stabilit noul record pentru cea mai în vârstă persoană care a traversat solitar Pacificul, fără escală. Kenichi Horie a revenit acasă cu bine după o aventură de peste două luni, însă navigatorul nu e la prima astfel de încercare temerară. A traversat Oceanul Pacific şi în 1962, pe când avea doar 23 de ani.

Japonezul Kenichi Horie, în vârstă de 83 de ani, a sosit joi, 4 iunie, în Japonia, după ce a traversat solitar Pacificul, fără escală. El a devenit cea mai în vârstă persoană din lume care reuşeşte această performanţă, potrivit organizatorilor periplului, relatează Le Figaro.

japonez barca 1 bun.jpg

Sosirea lui Horie la Kii a marcat finalul unei călătorii de peste două luni cu Suntory Mermaid III începută într-un port din San Francisco, la 27 martie. Ambarcaţiunea japonezului este dotată cu panouri solare, relatează news.ro.

Nu este prima oară când Kenichi Horie traversează Pacificul

Kenichi Horie a traversat solitar Pacificul şi în 1962, când avea 23 de ani, încălcând atunci legea japoneză care le interzicea navigatorilor să părăsească ţara pe mare şi pătrunzând clandestin în SUA.

japonez barca 1.jpg

Comentarii Facebook