Duminica 25 Septembrie

VIDEO - Papa Francisc, sărută un steag al Ucrainei adus din orașul masacrat, Bucha. Suveranul Pontif condamnă puternic „măcelul de la Bucha”


Papa Francisc a condamnat puternic masacrul din orașul ucrainean Bucha ținând în mâini un steag al Ucrainei trimis chiar din orașul în care invadatorii ruși au comis atrocitățile și crimele odioase împotriva civililor pașnici, relatează Reuters

Știrile recente din Ucraina, în loc să aducă alinare și speranță, au adus noi atrocități, precum Masacrul de la Bucha”, a spus miercuri, 6 aprilie, suveranul pontif în fața credincioșilor. Înainte de începerea rugăciunii, Papa Francisc a invitat alături de el un grup de copii refugiați. 

Cruzime care este tot mai cumplită, chiar și împotriva civililor, împotriva unor femei și copii lipsiți de apărare. Ei sunt victimele ale căror sânge nevinovat strigă spre rai și imploră ‘Opriți acest război! Armele să fie reduse la tăcere! Nu mai semănați moarte și distrugere’”, a spus Papa.

Suveranul Pontif a spus că steagul pe care l-a ținut în mâini în timpul discursului său a venit chiar de la Bucha, de la locul masacrului teribil comis de invadatorii ruși. „Vine (steagul) chiar de la război, din acel oraș martir, Bucha”, a spus Papa, alături de copii ucraineni refugiați.

Acești copii au trebuit să fugă pentru a ajunge într-un loc sigur. Acesta este produsul războiului. Să nu-l uităm și nu uităm poporul ucrainean”, a mai spus acesta.

Credincioșii adunați pentru rugăciune, au rămas profunzi înduioșați când suveranul pontif a sărutat steagul adus din Bucha înainte de a-l înmâna subalternilor săi. „Un semn de smerenie absolută în fața martirilor ucraineni care au murit asupriți de forțele unor oameni orbi de suflet”, a declarat unul dintre enoriași, referitor la gestul Papei.

Comentarii Facebook