Autoritățile din Mariupol anunță că rușii aduc crematorii mobile în oraș: „Ucigașii își acoperă urmele”


La Mariupol, Ucraina, militarii ruși au adus crematorii mobile pentru a acoperi crimele comise împotriva civililor. Acest lucru a fost raportat miercuri, 6 aprilie, de către Consiliul Local din Mariupol.

Ucigașii își acoperă urmele. La Mariupol au fost aduse crematorii mobile rusești. După ce mai multe țări au condamnat pe larg genocidul de la Bucha, conducerea de vârf a Rusiei a ordonat distrugerea tuturor dovezilor de la Mariupol. În urmă cu o săptămână, estimări prudente indicau 5 000 de morți. Dar având în vedere dimensiunea orașului, distrugerea catastrofală, durata blocadei și rezistența acerbă, victimele ocupanților ar putea fi zeci de mii de civili din Mariupol. De aceea, Rusia nu se grăbește să dea undă verde misiunii turcești și altor inițiative de salvare și evacuare completă a Mariupolului. În plus, toți potențialii martori ai atrocităților ocupanților sunt identificați prin tabere de filtrare și ulterior sunt uciși”, se arată într-un mesaj publicat de Consiliul Local din Mariupol.

Potrivit Consiliului Local, rușii au lăsat toată treaba murdară pe seama colaboratorilor.

Martorii oculari relatează că rasiștii au adus brigăzi speciale pentru curățarea teroriștilor locali și ai DNR. Ei adună și ard cadavrele locuitorilor din Mariupol torturați și uciși în urma invaziei ruse. Munca acestor grupuri este coordonată direct de autoproclamatul primar-colaborator Konstantin Ivașcenko. Mulți ani el și colegii săi au încercat în repetate rânduri să preia puterea, dar în final a reușit să devină directorul crematoriului Mariupol”, au mai spus autoritățile din Mariupol.

La rândul său, primarul orașului Mariupol Vadim Boychenko a remarcat că o astfel de amploare a tragediei de la Mariupol nu a mai fost văzută lumea de la existența lagărelor de concentrare naziste.

Rasiștii au transformat orașul nostru într-un lagăr de exterminare. Din păcate, teribila analogie capătă din ce în ce mai multă confirmare. Aceasta nu mai este Cecenia sau Alep. Acestea sunt noile Auschwitz și Maidanek. Lumea trebuie să ajute la pedepsirea lui Putin”, a declarat primarul din Mariupol.

Orașul Mariupol, încercuit încă din primele zile ale invaziei Rusiei în Ucraina, a fost ținta principală a Moscovei în regiunea Donbas, din sud-estul Ucrainei. Mai multe rapoarte transmit că zeci de mii de oameni sunt blocați în acea localitate având acces limitat la hrană și apă.

Comentarii Facebook