VIDEO - Momentul în care mai mulți jurnaliști străini și ucraineni sunt la un pas să fie uciși de bombele rușilor


De la începutul invaziei ruse în Ucraina și până în prezent, au murit peste 20 de jurnaliști în războiul orchestrat de Vladimir Putin, potrivit Asociației Jurnaliștilor Ucraineni. Cea mai recentă tragedie a avut loc luni, 30 mai, după ce un jurnalist francez a fost ucis ca urmare a faptului că mașina care mergea să evacueze 10 oameni și în care se afla a fost bombardată în apropiere de orașul Severodonețk. 

Incidentului tragic în care a murit jurnalistul francez i se adaugă noile imagini apărute pe rețelele sociale, care arată cum mai mulți jurnaliști străini și ucrainei aproape că au fost loviți de artilerie uriașă. 

Cel puțin un soldat ucrainean și un jurnalist străin au fost răniți, potrivit publicației TPYXA English. 

În ceea ce privește jurnalistul care și-a pierdut viața, Frédéric Leclerc Imhoff avea 32 de ani și lucra de șase ani la canalul de știri BFM TV. În Ucraina filma evacuarea din zona puternic bombardată de soldații ruși.

Printre oamenii de presă care au pierit în război se află un cameraman de la Fox News, Pierre Zakrzewski, care a fost omorât în timp ce transmitea informaţii despre invazia rușilor din Ucraina, regizorului american Brent Renaud, care a fost ucis în oraşul ucrainean Irpin. 

Citește și: FOTO - Încă doi jurnaliști și-au pierdut viața în războiul din Ucraina. Mașina lor a fost bombardată de armata Rusiei

Totodată, printre victime se numără și fotograful ucrainean Maksim Levin. Acesta a fost descoperit fără suflare în apropiere de Kiev. Victimă a agresiunii ruse a căzut și jurnalista ucraineană Vera Girich, de la Radio Europa Liberă, care a fost ucisă la finalul lunii aprilie.

Citește și: Încă un jurnalist, omorât în războiul din Ucraina. A fost dat dispărut pe data de 13 martie

Jurnalista a murit în urma atacului armatei lui Putin asupra Kievului. Ea se afla acasă atunci când o rachetă a lovit clădirea în care locuia. Trupul neînsuflețit al acesteia a fost găsit sub dărâmături. De asemenea, americanul Brent Renaud a fost omorât la jumătatea lunii martie de gloanţe la periferia nord-vestică a Kievului. 

Jurnalistul ucrainean Evgheni Sakun a murit, la rândul său, în bombardamentul turnului de televiziune de la Kiev, iar ucraineanul Viktor Dudar şi-a pierdut viaţa în timpul luptelor de lângă Nikolaev, potrivit autorităţilor ucrainene.


Comentarii Facebook