FOTO - Încă doi jurnaliști și-au pierdut viața în războiul din Ucraina. Mașina lor a fost bombardată de armata Rusiei


Jurnalista ucraineană Oleksandra „Sasha” Kuvshynova a fost ucisă luni, 14 martie, în Ucraina. În același incident a murit și cameramanul Pierre Zakrzewski, a anunțat Fox News. Kuvshynova avea doar 24 de ani, iar Zakrzewski 55 de ani, potrivit unui articol media Variety.

Kuvshynova era jurnalist consultant independent și lucra pentru agenția de presă Fox News, filiala Ucrainei, trimițând informații și surse de la fața locului, pentru o mai bună informare a publicului. Zakrzewski a fost cameraman la aceași agenție de presă.

Cei doi jurnaliști, Zakrzewski și Kuvshynova împreună cu corespondentul Fox News Benjamin Hall relatau din Horenka, chiar de la fața locului, atunci când mașina în care se deplasau a fost bombardată. Hall a rămas internat în Ucraina, iar ceilalți doi și-au pierdut viața pe loc. 

echipa jurnalist 2.PNG

Echipa: Sasha, Benjamin, Pierre - Jurnaliști Fox News, filială Ucraina

Sasha a fost incredibil de talentată şi şi-a petrecut săptămâni întregi lucrând direct cu întreaga noastră echipă acolo, operând non-stop pentru a se asigura că lumea ştie ce se întâmplă în ţara ei. Echipa noastră din Ucraina spune că Sasha avea o pasiune pentru muzică, arte şi fotografie şi că era o bucurie să lucrezi cu ea. Câţiva dintre corespondenţii şi producătorii noştri au petrecut zile lungi cu ea relatând şi au cunoscut-o personal, descriindu-o drept muncitoare, amuzantă, bună şi curajoasă. Visul ei a fost să conecteze oameni din întreaga lume şi să le spună poveştile, iar ea şi-a îndeplinit asta prin jurnalismul ei”, a declarat directorul general Fox News, Suzanne Scott, într-o postare publică.

Oleksandra jurnalist.jpg

Sasha Kuvshynova - Jurnalist Fox News Ucraina

Pierre a fost un fotograf de război care a acoperit aproape fiecare poveste internaţională pentru Fox News, din Irak până în Afganistan şi până în Siria. Pasiunea şi talentul lui de jurnalist au fost de neegalat. Cu sediul la Londra, Pierre lucra din februarie în Ucraina. Talentele lui erau vaste şi nu a existat un rol în care să nu fi ajutat în domeniu - De la fotograf la inginer, la editor şi producător - şi a făcut totul sub o presiune imensă cu o îndemânare extraordinară. S-a angajat profund să spună povestea, iar curajul, profesionalismul şi etica sa în muncă au fost renumite în rândul jurnaliştilor din fiecare instituţie de presă. Era extrem de popular - toţi cei din industria media care au acoperit o poveste străină îl cunoşteau şi îl respectau pe Pierre”, a mai declarat Scott.

pierre jurnalist.PNG

Pierre Zakrzewski - Jurnalist (Cameraman) Fox News Ucraina

Până acum, cinci jurnaliști au fost uciși și peste 30 au fost răniți de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. 

Comentarii Facebook