Încă un jurnalist, omorât în războiul din Ucraina. A fost dat dispărut pe data de 13 martie


Fotograful de război ucrainean Maksym Levin a fost găsit mort de către poliție lângă un sat la nord de Kiev de către poliție, a anunțat angajatorul său, site-ul de știri ucrainean LB.ua.

Potrivit relatărilor colegilor săi, Levin avea 40 de ani și nu se mai știa nimic de el încă din 13 martie, când documenta conflictul din districtul Vishgorod, la nord de Kiev, unde ulterior au izbucnit lupte intense.

Consilierul prezidențial ucrainean Andriy Yermak a confirmat într-o postare pe Telegram că „trupul lui Levin a fost găsit în apropierea satului Guta Mezhygirska pe 1 aprilie”.

Levin a lucrat pentru site-ul de știri ucrainean LB.ua timp de peste zece ani, iar fotografiile și videoclipurile sale care documentau războiul au fost văzute în întreaga lume. Pe lângă munca sa pentru LB.ua, a contribuit cu imagini la agențiile de știri și televiziunile internaționale, inclusiv la BBC.

În prezent, se știe că cel puțin opt jurnaliști au fost uciși în Ucraina de când Rusia și-a lansat invazia în țară, în urmă cu mai bine de o lună.



Comentarii Facebook