VIDEO - Moment emoționant pe străzile din capitala Lituaniei: O tânără refugiată din Ucraina a cântat alături de 300 de lituanieni


O tânără ucraineancă, refugiată în Vilnius, capitala Lituaniei, a creat un moment emoționant, cntând alături de alți 300 de lituanieni o cântare tradițională din țara sa. Eliza a fost nevoită să-și părărsească țara, familia, prietenii din cauza războiului. 

Trei sute de lituanieni s-au adunat pe străzile din Vilnius pentru a cânta un celebru cântec popular ucrainean împreună cu refugiata din Ucraina, Eliza Izmalkova. 

„Autorul” ideii, fotograful Neringa Rekašiūtė, a distribuit apoi filmarea pe rețelele de socializare. „Scopul nostru este să ajungem la inimile ascultătorilor din întreaga lume și să încurajăm pe toată lumea să contribuie financiar la victoria Ucrainei. Cântecul inspiră, reunește și unește. Credem că trebuie să continuăm să ridicăm moralul poporului ucrainean în lupta împotriva marelui rău și a nedreptății”, a scris N.Rekašiūtė împărtășind lucrarea, potrivit Archynewsy.

După ce Rusia a invadat Ucraina pe data de 24 februarie, familia Elizei și-a pierdut casa pentru a doua oară, fiind distrusă de două ori de ocupanții ruși, odată în 2014 și în 2022 din nou. 

Mama și fratele Elizei au rămas în țara sa natală pentru a lupta pentru libertatea Ucrainei.

Comentarii Facebook