VIDEO - Lukaşenko ironizează criza energetică din Europa în timp ce tăia lemne: „Să nu-i lăsăm să moară de frig”


Președintele din Belarus, Alexandr Lukașenko apare , într-un videoclip publicat pe Telegram, ironizând Europa, în contextul exploziei prețurilor la gaze și electricitate. El spune că „nu va lăsa Europa să moară de frig” și că este pregătită să împartă lemne de foc, potrivit TASS. 

În videoclip, Lukaşenko, începe să taie lemne în curtea casei sale de la ţară, împreună cu omul de afaceri Serghei Teterin, în faţa unei camere TV, spunând: „Hai, prietene! Să nu lăsăm Europa să moară de frig. Să-i ajutăm pe fraţii noştri. Poate, într-o zi, ne vor întinde o mână de ajutor în schimb”.

Președintele Belarusului a mai adăugat că Europa nu a știe să aleagă între lemne, spunând că nu e important dacă e de mesteacăn sau de molid, atâta timp cât dă căldură, făcând aluzie la felul în care Uniunea Europeană s-a raportat la alegerile luate de Rusia pe teritoriul Ucrainei. 

De asemenea, Lukaşenko a spus că ar dori ca ajutorul pentru lemn de foc să fie disponibil în primul rând pentru gospodăriile europene obişnuite. „Ar trebui să ne gândim cum să oferim acest lemn de foc familiilor de ţărani şi muncitori de acolo, şi nu marilor magnaţi de afaceri”, a spus acesta. „De asemenea, este esenţial să ne asigurăm că (preşedintelui polonez Andrzej) Duda şi (prim-ministrului Mateusz) Morawiecki le este cald. Ei sunt vecinii noştri, nu-i aşa?”, a continuat Lukaşenko.


Comentarii Facebook