VIDEO - În timp ce Putin sărbătorește Învierea lui Hristos, poporul ucrainean își plânge morții


Preşedintele Vladimir Putin a participat duminică la o liturghie de Paşte organizată de Biserica Ortodoxă Rusă, care a susţinut ferm invazia rusă în Ucraina, numită de Kremlinul „operaţiune militară specială”. Îmbrăcat într-un costum albastru, cu o cămaşă albă şi cravată violet închis, liderul rus a stat în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, ţinând în mână o lumânare roșie aprinsă, în timpul slujbei de Înviere, relatează Sky News.

Când Patriarhul Kirill a spus „Hristos a înviat”, liderul de la Kremlin a răspuns „Cu Adevărat a Înviat”.

Paște îndoliat pentru ucraineni

Între timp, ucrainenii au petrecut noaptea de Înviere sub teroarea bombelor. Guvernul le-a cerut să rămână acasă şi să nu se adune la biserici, pentru a nu risca să-şi piardă vieţile, deoarece atacurile Rusiei au continuat chiar şi în cursul nopţii. Pentru multe familii, marea sărbătoare a creştinătăţii este îndoliată: la Odessa, Harkov şi în alte localităţi, bombardamentele de ieri au făcut victime, între care un bebeluş de numai trei luni. 

Într-un mesaj video postat pe Facebook, în această dimineață, Volodimir Zelenski le-a transmis ucrainenilor, în ziua de Paște, să aibă grijă de ei și de cei dragi lor. Președintele ucrainean i-a cerut lui Dumnezeu să aducă „marea pace” țara sa.


Comentarii Facebook