Ucrainenii au mai eliminat încă doi generali ruși, iar un al treilea este în stare critică


Doi generali ruşi au fost ucişi în apropiere de Herson, vineri, 22 aprilie, anunţă Direcţia Informaţiilor din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării într-o postare pe Facebook, relatează AFP. Un al treilea general rus, „grav rănit”, se află într-o „stare critică”.

Forţele armate ucrainene au dat o lovitură distrugătoare” celei de-a 49-a Armate ruse, îşi exprimă satisfacţia Ministerul ucrainean al Apărării în această postare pe Facebook.

În a 59-a zi de război, luptele se concentrează în Donbas, dar bombardamentele continuă şi la Harkov sau Odessa, unde cel puţin 5 oameni au murit în atacurile cu rachete ruseşti. Armata ucraineană rezistă şi, potrivit preşedintelui Zelenski, începe să primească, din Occident, armele pe care le-a solicitat cu insistenţă.

Într-o conferință de presă susținută la Washington, premierul ucrainean, Denîs Şmîhal, a numit situaţia de la Mariupol „cea mai mare catastrofă umanitară” de la invazia Rusiei, şi poate cea mai mare catastrofă a secolului. Se estimează că aproximativ 100.000 de oameni rămân prinşi în Mariupol, de când a fost înconjurat de forţele ruse la 1 martie, potrivit oficialilor ucraineni. Aceştia susţin că peste 20.000 de oameni din oraş au murit în timpul atacului. 


Comentarii Facebook