VIDEO/FOTO - O copilă din Ucraina a supraviețuit miraculos după ce o bucată de metal i s-a înfipt în craniu în urma unei explozii


O fată din Ucraina, în vârstă de 13 ani, și-a văzut moartea cu ochii după ce o bucată de șrapnel i s-a înfipt în cap și i s-a oprit în creier. Copila a supraviețuit în mod miraculos, doctorii spun că dacă bucata de metal s-ar fi deplasat un centimetru, ar fi putut fi fatal pentru micuță.

Medicii au rămas uimiți de norocul pe care îl are fata după ce bucata de metal s-a oprit în craniul ei, dar din fericire fără să provoace nicio hemoragie. Fetița se află acum în grija celor mai buni medici ai spitalului de copii din Kiev și se recuperează încetul cu încetul, potrivit Sky News.

copila cu metal in craniu ucraina 1.png

Stăteam lângă mama și am auzit o explozie. Am alergat doar trei pași. Apoi am auzit o altă explozie. Și apoi mi-am pierdut cunoștința”, a povestit fetița. Părinții săi au dus-o în brațe în subsol. Mama fetei nu a realizat pe moment ce s-a întâmplat, ci doar când au ajuns la spital. „Doar când am ajuns la spital am văzut că avea ceva în cap”, a spus femeia.

Primul spital la care a ajuns copila nu avea echipamentul necesar pentru operație

Însă la spitalul din zona lor nu era echipamentul necesar pentru extragerea metalului din capul fetei. Așa că a durat câteva săptămâni până când medicii au scos șrapnelul din capul ei. Pavlo Plavskyi, cel mai bun neurochirurg pediatru din spital, a spus că supraviețuirea Sophiei a fost un miracol.

Sophia se recuperează pe un pat din subsolul spitalului, ferită de amenințarea unor lovituri aeriene care încă mai planează asupra Kievului.

Comentarii Facebook