VIDEO - Animalele de la cea mai mare grădină zoologică din Kiev mor de foame. De ce nu pot fi evacuate


Pe măsură ce trupele militarilor ruși invadează capitala Ucrainei, Grădina Zoologică din Kiev rămâne fără hrană pentru cele 4.000 de animale pe care le găzduiește. Din păcate până acum nu a fost elaborat niciun fel de plan pentru evacuarea animalelor de acolo, potrivit Euronews.com

În maii puțin de 10 zile, cele 4.000 de animale din Grădina Zoologică Kiev vor rămâne fără mâncare

Grădina Zoologică din Kiev este una dintre cele mai mari grădini zoologice din fosta Uniune Sovietică şi singura din Kiev. Zoo din Kiev găzduieşte peste 4.000 de animale din peste 200 de specii, printre care elefanţi, cămile şi singura gorilă din Ucraina.

Personalul de la grădina zoologică spune că este imposibilă evacuarea tuturor animalelor de acolo. „Este aproape imposibil să evacuezi animalele, întrucât şi sansele să oferi transport şi serviciu veterinar corespunzător sunt foarte mici”, a delcarat administratorul grădinii zoologice, Kyrylo Trantin, potrivit Euronews.com

Animalele de la Zoo sunt în pericol să moară de foame

Nu doar poporul ucrainean suferă din cauza invaziei rusești, ci și animalele duc o luptă a supraviețuirii. Exemplarele de la zoo riscă să rămână fără provizii în mai puțin de 10 zile, chiar dacă momentan mai sunt, acestea nu sunt suficiente pentru toate animalele de acolo, a declarat un angajat al grădinii. 

Săptămâna trecută au avut loc bombardamente chiar lângă grădina zoo, luptele grele ce s-au dus în apropiere au stresat animalele, iar multe dintre ele nu mai mănâncă deloc din această cauză. Acestea sunt din ce în ce mai agitate și mai speriate.

Administratorul grădinii spune că mai multor specii vulnerabile, precum elefanții, li se administrează sedative pentru a-i calmadeoarece războiul provoacă atât de mult stres animalelor, unele au fost mutate în incinte interioare și galerii subterane. Mai mult, îngrijitorii noștri stau cu ele peste noapte”, a spus acesta. 

Alte grădini zoologice din Ucraina au reușit să își evacueze animalele în țările vecine, însă Grădina Zoologică Kiev nu își permite acest lucru din cauza numărului foarte mare de animale.

La începutul săptămânii, animalele din sanctuarul de urși Save Wild de lângă Kiev au fost transportate în Polonia, unde grădina zoologică din Poznan le-a oferit refugiu pe toată durata războiului.


Comentarii Facebook