Autorități din Ucraina: Ai capturat un tanc rusesc și îți faci griji cum să-l declari? Stai liniștit, nu plătești impozite!


Autoritățile ucrainene le-au transmis cetățenilor că tancurile sau alte echipamente rusești confiscate nu trebuie declarate în formularul fiscal și, deci, nu vor fi impozitate.

Ai capturat un tanc rusesc sau un transportor blindat și îți faci griji cum să îl declarari? Stai liniștit și continuă să aperi patria-mamă!”, a transmis Agenția Națională pentru Protecția Împotriva Corupției (NAPC) a Ucrainei, citată de Interfax.

Agenția a explicat că „nu este nevoie să fie declarate tancurile și alte echipamente rusești capturate, deoarece costul acestora… nu depășește 100 de salarii minime (248.100 de grivne sau 8.298 de dolari). În consecință, nici nu este necesar să se depună rapoarte privind schimbările semnificative ale statutului proprietății în termen de 10 zile în cazul confiscării unor astfel de gunoaie”, a scris Agenția Națională într-un comunicat oficial.

Conform presei din Ucraina, aceste vehicule sunt considerate trofee de luptă și nu fac obiectul raportării în declarație din mai multe motive.

Comentarii Facebook