Vești triste despre Aura Urziceanu, una dintre marile doamne ale muzicii românești! S-a aflat că este la un azil ordinar din Canada


Aura Aura Urziceanu, una marile doamne ale muzicii ușoare românești,  se află în Canada și ar fi internată într-un azil public, ponosit.

Artista suferă și de Alzheimer, iar la 77 de ani este foarte greu să mai fie contactată.

E foarte greu să mai poată lua cineva legătura cu ea, fiindcă și ea a dorit foarte mult, poate prea mult, să se izoleze acolo, în Canada. Are o vârstă înaintată și din datele care se cunosc, din vorbă în vorbă, azilul în care trăiește de ceva vreme e unul destul de ponosit! Trăiește în condiții greu de imaginat”, au declarat anumite persoane, pentru Cancan.ro.

Artista a susținut ultimul concert în România acum 13 ani, în aprilie 2010, alături de Johnny Răducanu și Duke Ellington Orchestra, după care a spus că ”renunță definitiv la contactul cu Țara Românească”.

Anunțul a venit în martie 2011 și a fost motivat de încercările anumitor persoane care i-au modificat intenționat profilul de pe Wikipedia, acolo unde ar fi fost strecurată informația că e de origine romă, lucru pe care ea l-a contestat categoric.

Nu numai că a spus că renunță la cetățenia română, Aura Urziceanu a cerut și TVR ”să retragă toată arhiva sa muzicală”, iar radiourile să nu-i mai difuzeze muzica.

Soțul artistei, Ron Rully, cunoscut instrumentist de muzică de jazz a murit acum 8 ani, iar fiul lor, Elia Cristopher (46 de ani) și trăiește la Londra, departe de mama sa, cu care nu s-a împăcat întotdeauna foarte bine.

Comentarii Facebook