Monica Tatoiu: ”Să fim serioși! Cât de idiot poți să fii să vrei să scoți cash-ul!?”


Plata cu numerar este în pericol de a dispărea și din România, dar până atunci s-a ajuns la limitarea plăților pentru persoanele fizice.

Monica Tatoiu este una dintre femeile de afaceri care este nemulțumită de aceste intenții ale guvernanților. 

Hoțul strigă hoțul! (…) Cât de idiot poți să fii să vrei să scoți cash-ul. Imaginați-vă cade curentul, eu sunt la piață am coșul plin, să presupunem că e o pană, nu este conexiune, ce facem? Doamna nu vinde eu nu pot să cumpăr. Nu se poate! În piață nu vii să plătești cu cardul. Lasă-i și pe ăștia să câștige cum câștigi tu la toate părăndărăturile. Nu vor să recunoască. Ei vor să stârpească corupția…. Eu care am doctoratul în matematică dacă nu e fiul meu lângă mine, eu sunt țoapă tehnică, apăs pe butonul roșu. Aia din birouri cum pot să nu gândească, când îți vine ală să îți lucreze în grădină îi dai bani pe card, nu se poate. Ei nu sunt în stare să colecteze TVA-ul și vor să colecteze de la mine? Să fim serioși”, a declarat Monica Tatoiu, în exclusivitate la România TV.

Augustin Zegrean. fost președinte al CCR. ”Statul nu ne poate obliga să folosim cardul când avem banii noștri”. ”Eu știu că există o decizie a Curții Constituționale dată de mult, cam prin 2008-2009, care spune că angajatorul nu îl poate obliga pe angajat să își primească salariul pe card. Dacă el alege să primească salariul cash, trebuie să i-l dea cash. De aici, puteți trage concluzia că nici statul nu ne poate obliga să folosim cardul când avem banii noștri. Sunt banii noștri, până la urmă, și îi folosim cum vrem noi. Asta se face ca să ce? Să știe banca ce plătești, unde plătești? Chiar nu înțeleg de ce…”, a spus Zegrean.

Francezii nu vor să treacă la plățile fără numerar. Cum sfidează sistemul impus cu forța

Comentarii Facebook