Autoritățile avertizează! A apărut o nouă escrocherie online: Bagaje nerevendicate din aeroport, la vânzare pentru 10 lei


„Vânzarea” bagajelor uitate sau pierdute în Aeroportul Otopeni, o nouă formă de escrocherie online! Preţurile încep de la 10 lei şi clienţii sunt încurajaţi să plătească cu cardul. Internetul s-a umplut de astfel de anunţuri, care par postate chiar de reprezentanţii aeroportului, iar ofertele par de nerefuzat. 

Escrocheria a fost pusă la cale pe reţelele de socializare. A fost creată o pagină falsă de Facebook, care imită perfect identitatea celei care aparţine de fapt şi de drept Aeroportului Internaţional Henri Coandă. Au fost postate mai multe anunţuri prin care se puneau la vânzare bagaje nerevendicate.

Cine voia să ia un astfel de bagaj, trebuia să facp link pe un click şi să plătească mai puţin de 10 lei cu cardul. În spate ar fi, spun specialiştii, o escrocherie. Practic, cei care au creat acest link de plată vor fura atât datele cardului, cât şi toţi banii din conturi. 

În cursul zilei trecute, Aeroportul Internaţional Henri Coandă a venit şi cu o dezminţire. În niciun caz, bagajele călătorilor nu sunt puse la vânzare în cazul în care acestea sunt pierdute. Fiecare companie aeriană în parte are o firmă care se ocupă de tot ceea ce înseamnă bagaje pierdute, scrie Observator.

Comentarii Facebook