Venitul „oficial” al lui Putin: În 2021, „Ţarul” a câştigat „doar” 114.000 de euro, declarând la FISC o locuinţă de 77 de metri pătraţi şi o rulotă


Se spune că are deține cel mai mare iaht din lume, reședințe în Elveția, la Marea Neagră sau în orice locație exotică, dar cu toate acestea, „țarul” rus, Vladimir Putin, a declarat la FISC o avere de „doar” 114.000 de euro și o locuință de 77 metri pătrați, alături de o rulotă cu care „se mai plimbă prin țările învecinate”. 

Oficial, bogățiile lui Putin „au intrat la apă”

În 2021, președintele rus „a câștigat doar” 114.000 de euro, declarând autorităților fiscale că are în proprietate un apartament de 77 de metri pătrați în Moscova, două mașini produse local, un SUV Compact Volga și un vehicul de teren Niva, plus un troler-remorcă folosit pentru vacanțele de camping. 

Prim-ministru său Mihail Mișustin se descurcă „un pic mai bine”, cu un venit de 18,3 milioane de ruble, „ceva mai puțin„ decât anul precedent, care la cursul valutar de schimb însemna 204.000 de euro. 

Din fericire, poate conta pe soţie, Vladlena Mişustina, care chiar şi fără a avea vreo activitate antreprenorială recunoscută, aşa cum a denunţat disidentul Alexei Navalnîi în 2020, a adus acasă 64,5 milioane de ruble, 721.000 de euro.

De câteva luni, mass-media din întreaga lume urmărește însă bogăția ascunsă a oamenilor afectați de sancțiunile decise de Statele Unite, Regatul Unit și Uniunea Europeană, proprietăți trecute pe numele unor ruși cu mare influență în țara lor. 


Comentarii Facebook