Duminica 28 Aprilie

Vârsta de la care se obține permisul de conducere se schimbă! Noutăți importante pentru viitorii șoferi


Schimbări importante pentru viitorii șoferi! Se schimbă vârsta la care se poate obține permisul de conducere. Comisia Europeană permite ca examinarea să aibă loc înainte de vârsta de 18 ani, adică de la 17 ani.

Mai mult decât atât, oficialii europeni au elaborat și un set de propuneri privind îmbunătățirea siguranței rutiere în întreaga Uniunea Europeană. Asta include și o asprire a sancțiunilor rutiere. Astfel, în situația în care conducătorii auto săvârșesc abateri grave, aceștia ar putea fi privați de permisele de conducere nu doar în țara în care au fost comise încălcările de lege și în întreaga Uniune Europeană.

Noile reguli vor îmbunătăți siguranța pentru toți utilizatorii drumurilor și vor ajuta UE să-și atingă Viziunea Zero – adică fără decese pe drumurile UE până în 2050.

Acestea vor pregăti șoferii mai bine pentru vehicule cu emisii zero și pentru conducerea pe drumurile orașului, alături de un număr mai mare de biciclete și vehicule cu două roți și mai mulți pietoni în jur.

De asemenea, noile reguli vor permite tinerilor șoferi să câștige experiență printr-o schemă de conducere însoțită. De la vârsta de 17 ani, tinerii vor putea învăța să conducă și să obțină permisul. Cei care trec de 17 ani vor putea conduce singuri de la împlinirea vârstei de 18 ani și să lucreze ca șoferi profesioniști de îndată ce un anumit loc de muncă permite. Acest lucru va ajuta la abordarea deficitului actual de șoferi”, scrie europa.eu.

Comentarii Facebook