Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat împotriva COVID-19: Doar împreună putem să ieșim din această pandemie


Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a făcut în această dimineață prima doză a vaccinului COVID, în centrul de vaccinare amenajat în policlinica Spitalului Militar Central din București.

După ce a făcut vaccinul, Gheorghiță a stat, conform procedurilor 15 minute într-un salon, sub supravegherea cadrelor medicale, pentru a vedea dacă are reacții adverse la ser.

Știința a triumfat, știința este alături de noi. Sunt onorat și mândru că împreună cu colegii mei ne ocupăm de organizarea campaniei de vaccinare. În imediata perioadă ne dorim ca vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest vaccin”, a spus Gheorghiță, după ce s-a vaccinat, conform Digi 24.

E timpul să reducem consecințele negative ale acestei pandemii, să limităm pierderile de vieți omenești”, a precizat acesta.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a vorbit și despre scepticismul exprimat de unii români față de vaccinarea împotriva COVID.

Sunt încrezător că împreună putem risipi acest virus al neîncrederii și putem să facem front comun. Doar împreună putem să ieșim din această pandemie și să revenim la o viață normală”, a spus el.

În cursul zilei de luni au fost vaccinate 11.912 de persoane, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Astfel, până în prezent au fost vaccinate împotriva COVID-19 25.508 de persoane.

Doar 47 de cadre medicale au avut reacții adverse minore în urma administrării vaccinului.


 

Comentarii Facebook