Ministrul Educației, despre redeschiderea școlilor: Nu excludem niciun scenariu


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că nu se exclude niciun scenariu în ceea ce privește redeschiderea școlilor, orice scenariu - inclusiv o deschidere zonală a învățământului în forma sa fizică, față în față.

Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de educație, nu excludem absolut niciun scenariu. Însă, fiind vorba de sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă pe acest subiect”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

El a spus că a avut luni discuții cu mai mulți reprezentanți din domeniu și au fost stabilite mai multe criterii pentru luarea unei decizii referitoare la școli: evoluția situației epidemiologice după vacanța de iarnă, modul în care se desfășoară campania de vaccinare, situația cu elevii care nu au încă acces la educație online și modul în care vor proceda și alte state.

Astfel, o decizie în privința școlilor va fi anunțată după jumătatea lunii ianuarie, în condițiile în care termenul pentru evaluarea situației epidemiologice a fost stabilit pentru 15 ianuarie. Este posbil să se deschidă școlile fizic în acele regiuni unde rata de incidență a cazurilor de îmbolnăvire este mică, a confirmat ministrul educației.

Cîmpeanu a mai precizat că analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei cu competență în domeniu: Ministerul Sănătății, cei responsabili de vaccinare, cei de la Situații de Urgență și Ministerul Educației.

Comentarii Facebook