Duminica 17 Octombrie

Valeriu Gheorghiță: Dacă am avea 80% rată de vaccinare, am avea 44 de decese, nu 440


România ar avea 44 de decese pe zi, nu 440, dacă România ar avea o rată de vaccinare de peste 80%, a spus, marți, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Principalele motive legate de ezitarea sau refuzul de vaccinare sunt teama de reacții adverse, informațiile insuficiente, în timp ce alte persoane vor să mai aștepte, nefiind convinse încă de eficiența vaccinării anti-Covid.

În plus, sunt persoane care în mod asumat nu doresc să se vaccineze, sunt împotriva ideii de vaccinare în general, nu în mod particular față de Covid", a afirmat Gheorghiță.

În mod deosebit cei vulnerabili și la risc trebuie să meargă să se vaccineze cât mai rapid, a fost apelul lui Valeriu Gheorghiță.

Chiar la schemă completă cu doză dublă, chiar și după prima doză avem deja niște beneficii. Avem și schemă cu o singură doză de la Johnson&Johnson, care oferă protecție în timp mai scurt.

Știm acum că vaccinarea completă reduce riscul de infectare de cinci ori pentru Delta. Dacă ne uităm la câte cazuri avem în fiecare zi, dacă împărțim la 5, vedem câte cazuri am fi avut în realitate dacă am fi avut rată de vaccinare peste 80%.

(La acest procent – n.r.) riscul de deces se reduce de peste 10 ori. Azi, în loc să fie avut 440 de decese, am fi avut cel mult 44”, a explicat medicul.

Comentarii Facebook