Miercuri 8 Decembrie

Vaccinații au fost dați afară din biserică. Preoții le-au smuls credincioșilor măștile de protecție de pe față


Acuzaţii grave aduse la adresa a doi preoţi din localităţi diferite din Botoşani. Aceştia sunt anchetaţi de DSP, după ce le-ar fi cerut enoriașilor vaccinaţi să plece din biserică și celor ce purtau măști să le dea jos.

Preoţi din Botoşani, anchetaţi după ce ar fi cerut persoanelor vaccinate să iasă din biserică

Autorităţile sanitare din Botoşani vor demara o anchetă în cazul unor preoţi acuzaţi că au cerut credincioşilor vaccinaţi să părăsească lăcaşurile de cult”, a declarat, luni, directorul DSP, Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, pe adresa instituţiei au fost transmise sesizări, însoţite de imagini video, potrivit cărora doi preoţi din mediul rural ar fi solicitat enoriaşilor vaccinaţi să nu participe la slujbe, iar celor care purtau mască să renunţe la aceasta.

Avem nişte reclamaţii la nivelul DSP, legat de faptul că, la nivelul a două localităţi din Botoșani, preotul a recomandat ieşirea din biserică a persoanelor vaccinate.

Li s-a atras atenţia să nu poarte mască, chiar li s-a smuls masca de pe faţă. Se va face o anchetă în cursul acestei săptămâni şi vom lua legătura şi cu conducerea bisericii la nivelul judeţului Botoşani”, a declarat Monica Adăscăliţei, director DSP.


Comentarii Facebook