Miercuri 8 Februarie

Un trădător le-a arătat rușilor cum să intre în Azovstal, fortăreața Batalionului Azov


Un trădător ucrainean le-a arătat rușilor intrările în vasta rețea de tuneluri de sub combinatul Azovstal, care măsoară 24 de kilometri, și care este locul de unde luptă temuții luptători din Batalionul Azov.  

Un fost electrician al combinatului Azovstal din Mariupol i-a trădat pe luptători. 

Informația a fost făcută publică de un consilier al ministrului ucrainean de Interne, care a mai spus că rușii își doresc atât de tare capturarea Azovstalului, încât l-au adus de la Moscova pe unul dintre propagandiștii favoriți ai lui Vladimir Putin, să filmeze „victoria”. 

Trupele ruse au încercat din nou, joi dimineaţă, să ia cu asalt combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol - ultima redută a rezistenţei ucrainene în acest oraş-port strategic la Marea Azov - după ce miercuri după-amiază au încercat să pătrundă în reţeaua de tuneluri de aici, potrivit Unian, preluată de Agerpres.

Ruși ar încerca să folosească ponturile primite pentru a intra, potrivit lui Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne.

La Mariupol a ajuns miercuri principalul propagandist al Kremlinului, Vladimir Soloviev.

I s-a spus că (...) Azovstal va fi luat cu asalt şi el va putea filma «victoria»” ocupanţilor împotriva combatanţilor ucraineni, a afirmat Gheraşcenko, ceea ce nu s-a întâmplat însă. Militarii ucraineni continuă să apere cu îndârjire teritoriul oţelăriei, a adăugat el în postarea de pe Facebook.

Miercuri seara, David Arahamia, liderul grupului majoritar din parlamentul ucrainean, anunţase chiar că trupele ruse au intrat în perimetrul combinatului siderurgic, după ce primarul Mariupolului, Vadim Boicenko anunţase că s-a pierdut contactul cu militarii din catacombe.

Totuşi, Arahamia a adăugat că autorităţile de la Kiev erau în contact în cursul serii cu rezistenţa ucraineană care apără combinatul.

Cu sprijinul forţelor aeriene, inamicul şi-a reluat atacul cu scopul de a prelua controlul asupra combinatului”, a indicat joi Statul Major al armatei ucrainene într-un buletin-sinteză despre situaţia de pe front.

Rusia a promis ca în următoarele zile să instituie câteva ore de încetare a focului pentru evacuarea civililor în condiţii de securitate.

În combinatul Azovstal, deținut de miliardarul Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, s-au ascuns și luptă durii luptători din Batalionul Azov.

Fortăreața de NEÎNVINS din Mariupol, de unde Batalionul AZOV rezistă asaltului rus de peste 50 de zile: Rușii nu au curaj să intre!

În subteran este o vastă rețea de buncăre și tuneluri, cu o lungime de peste 24 de kilometri, pe șase niveluri.

Cotidianul german BILD a publicat recent o diagramă care arată cum sunt împărțite subteranele uzinei Azovstal.

Între timp, rușii bombardează intens combinatul.

M2I2OTYxMTJhNTZiYjNhNmUzNTg2YjI2NDgxMjc4Nw==.thumb.jpg

Comentarii Facebook