Un soldat din armata ucraineană, ucis de bombele separatiştilor pro-ruşi. Armata Ucrainei: S-a folosit artileria grea


Armata ucraineană a anunţat sâmbătă, 19 februarie, că un soldat a fost ucis de o bombă lansată vineri de separatiştii pro-ruşi.

Armata Ucraineană a anunţat că un soldat a fost ucis în timpul bombardamentelor de sâmbătă, 19 februarie, dimineaţă. Bombele au fost lansate de separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei, acolo unde violenţele din această săptămână în cadrul conflictului dintre Rusia şi Ucraina au stârnit îngrijorarea că ar putea fi declanşatorul unei acţiuni militare ruseşti.

Armata ucraineană a precizat pe pagina sa de Facebook că a înregistrat 19 încălcări ale încetării focului de către separatişti de la începutul zilei, comparativ cu 66 de cazuri din ultimele 24 de ore, relatează Mediafax.

Separatiştii au deschis focul asupra a peste 20 de aşezări, folosind artileria grea, artilerie ce a fost interzisă de acordurile de la Minsk, a precizat armata, potrivit Reuters.

Este acesta începutul războiului dintre Rusia şi Ucraina?

Vineri, 18 februarie, analistul militar, Radu Tudor, a vorbit despre regruparea forţelor ruseşti din jurul Ucrainei, iar acest lucru este practic catalizatorul războiului despre care întreaga Europa vorbeşte. 

Citeşte şi: Analistul militar, Radu Tudor: „Rusia nu părăsește frontul, din contră, se regrupează în jurul Ucrainei. Este un război în derulare”

Jurnalistul și analistul militar, Radu Tudor, spune că este mai clar ca niciodată că Rusia nu se retrage din Ucraina, ci din contră, se regrupează și avertizează că „dacă va avea loc o a doua invazie rusească în Ucraina, asta ne va afecta pe noi toți”.

Ieri, 60 de încălcări ale acordului de încetare a focului între Ucraina și forțele ruse din Donbas și Luhansk au avut loc. (...) Este un război în reluare, iar dacă amplitudinea acestuia crește, dacă va avea loc o a doua invazie rusească în Ucraina, asta ne va afecta pe noi toți”, a declarat Radu Tudor.


Comentarii Facebook