Tarifele asigurărilor RCA vor fi limitate. ASF susține că salturile sunt prea mari


Prețurile asigurărilor RCA vor fi limitate pentru a nu mai apărea creșteri prea mari, în salturi, ale prețurilor. 

Limitarea va fi de șase luni,la tarifele de referință calculate de un auditor independent, iar valoarea lor va fi publicată luni. În continuare, valoarea asigurării plătită de un șofer va depinde de bonus malus.

În urma analizelor realizate cu privire la evoluția pieței RCA și la impactul unor tendințe speculative asupra consumatorilor, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis să înainteze Ministerului de Finanțe o propunere de Hotărâre de Guvern referitoare la limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referință”, a spus președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu.

Pentru protejarea consumatorilor și pentru stabilitatea piețelor pe care le supraveghează, Autoritatea face uz de toate resursele legislative și de reglementare de care poate dispune, împreună cu Guvernul României și cu alte autorități ale statului. Credem că Guvernul va lua în calcul cât de curând propunerea înaintată, tocmai în scopul protejării populației în fața tendințelor inflaționiste sau speculative”, a adăugat el.

ASF a înaintat către Guvern o propunere referitoare la limitarea tarifelor RCA, pentru o perioadă determinată. Vorbim de o raportare a tarifelor RCA la tarifele de referință, calculate independent, în funcție de istoricul daunelor și care reprezintă o referință corectă în piață”, a spus și Dan Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF, la Digi24.

În aceste condiții ar trebui să nu mai asistăm la salturi care să deranjeze consumatorii. Când vorbesc de deranj mă gândesc la povara financiară”, a adăugat el.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a spus actul normativ va fi pus vineri, în transparență decizională, pe site-ul Ministerului Finanțelor pentru a fi apoi adoptat cât mai repede de către Guvern.

Comentarii Facebook