Analistul militar, Radu Tudor: „Rusia nu părăsește frontul, din contră, se regrupează în jurul Ucrainei. Este un război în derulare”


Jurnalistul și analistul militar, Radu Tudor, spune că este mai clar ca niciodată că Rusia nu se retrage din Ucraina, ci din contră, se regrupează și avertizează că „dacă va avea loc o a doua invazie rusească în Ucraina, asta ne va afecta pe noi toți”, a relatat acesta într-o emisiune Antena 3.

Vedem cât se poate de clar, cu dovezi, cu imagini, faptul că Rusia nu dezescaladează situația, rușii nu se retrage din jurul Ucrainei, ci se regrupează. A mutat câteva trupe din zona Crimeei către frontiera Federației Rude cu Ucraina și frontiera Belarus cu Ucraina, care este plină de trupe rusești. Dispozitivul nu a scăzut din punct de vedere al amenințării, iar prezența militară este din ce în ce mai apăsătoare”, a declarat jurnalistul joi, 17 februarie, în cadrul emisiunii Antena3. 

Ieri, 60 de încălcări ale acordului de încetare a focului între Ucraina și forțele ruse din Donbas și Luhansk au avut loc. (...) Este un război în reluare, iar dacă amplitudinea acestuia crește, dacă va avea loc o a doua invazie rusească în Ucraina, asta ne va afecta pe noi toți”, a mai adăugat acesta. 

În primul rând, țările din proximitatea acestui conflict, România ca stat riveran în Bazinul Mării Negre, Polonia și țările baltice”, a avertizat Radu Tudor.


Comentarii Facebook