Un român a pretins că e polițist și a jefuit o refugiată ucraineană


Un cetățean român este în arest în Alicante, după ce a pretins că este agent al poliției naționale spaniole și a jefuit o refugiată ucraineancă, informează El Periodic.com.

Tâlhăria a avut loc în centrul orașului, la finalul lunii aprilie. Bărbatul i-a spus victimei, o refugiată ucraineancă în vârstă de 64 de ani, că este polițist și că o suspectează că vinde cocaină. El i-a cerut rucsacul pentru percheziție.

Pentru că nu a găsit nimic, acesta i-a spus să își deschidă haina, ca să vadă dacă nu ascunde droguri. Acolo a văzut o mică geantă cu bani. Cetățeanul român a cerut geanta pentru percheziție, apoi s-a prefăcut că verifică bancnotele de droguri. Pentru a da un aer de credibilitate acțiunii, românul s-a prefăcut că vorbește la telefon cu un alt agent de poliție. El a intimidat-o atât de tare pe femeie încât aceasta nu a observat că i-a luat banii și i-a înapoiat geanta.

Falsul polițist i-a spus să plece, dar să revină a doua zi în același loc cu toate documentele. Paguba a fost de 1000 de euro. 

Imediat, femeia s-a dus și a raportat furtul la poliția spaniolă. În baza descrierii oferite de femeie și a imaginilor surprinse de camerele video din zonă, poliția l-a localizat pe bărbatul căutat și l-a reținut, deși acesta a încercat să fugă și s-a opus arestării.

Bărbatul, un cetățean român în vârstă de 46 de ani, are numeroase antecedente penale pentru fapte similare și urmează să apară în fața instanței.

Comentarii Facebook