Un român a fost ucis în atacul din Germania. Trupul neînsuflețit urmează să îi fie adus înapot în țară


Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că printre victimele decedate în urma atacului de zilele trecute din Hanau, Germania, se numără și un român.

Astfel, MAE a informat, joi noaptea, că un cetăţean român a decedat în atacurile de la Hanau şi că repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situaţii de urgenţă, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autorităţile locale şi a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistenţa necesară în astfel de situaţii, a precizat MAE care a transmis condoleanţe familiei îndoliate şi a condamnat ferm orice act de violenţă şi manifestare xenofobă.

Președintele Klaus Iohannis a transmis și el un mesaj de condoleanțe, pe Twitter.

"Cu profundă tristeţe am aflat că în urma atacurilor violente de la Hanau, Germania, şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean român. Transmit condoleanţe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare", a scris Iohannis, pe Twitter.

Atacurile armate comise în oraşul german Hanau, miercuri seară, s-au soldat cu nouă morţi şi mai mulţi răniţi, fiind anchetate ca acţiuni teroriste, a declarat, joi, ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Comentarii Facebook